Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ανταγωνιστικά τιμολόγια από τη ΔΕΗ για την ενεργοβόρο βιομηχανία

(UPDATE: 16.23) Την παροχή εκπτώσεων στα τιμολόγια της ενεργοβόρου βιομηχανίας αποφάσισε η γενική συνέλευση μετόχων της ΔΕΗ, δίνοντας ταυτόχρονα διέξοδο στη γνωστή διελκυστίνδα με την Αλουμίνιον της Ελλάδος για την τιμή πώλησης του ρεύματος.
Συγκεκριμένα, λόγω των έκτακτων συνθηκών κρίσης που επικρατούν καθώς επίσης και το γεγονός ότι πιθανή απειλή στη βιωσιμότητα της ελληνικής βιομηχανίας θα απειλούσε τη συνολικότερη προσπάθεια ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια εξόδου από την κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες και για την ίδια τη ΔΕΗ (πτώση της ζήτησης, αύξηση ανεξόφλητων λογαριασμών κτλ) ο εκπρόσωπος του βασικού μετόχου -ήτοι του ελληνικού δημοσίου- προχώρησε πέρα από τις εκπτώσεις που είχε ήδη συμφωνήσει το Δ.Σ. της ΔΕΗ και πρότεινε:
Tην παροχή έκπτωσης 10% σε όλους τους πελάτες υψηλής τάσης. Επιπλέον έκπτωση 10%, λόγω όγκου, στα τιμολόγια Α5 των μεγάλων ενεργοβόρων πελατών της ΔΕΗ (όπως το Αλουμίνιο και η ΛΑΡΚΟ). Παράλληλα αποφασίστηκε έκπτωση 25% επί του τιμολογίου Α4 ειδικά για τη νύχτα και τα σαββατοκύριακα, ως κίνητρο για την αύξηση της ζήτησης σε ώρες χαμηλής ζήτησης (νυχτερινό τιμολόγιο και σαββατοκύριακα). Η έκπτωση αυτή αφορά στην πραγματικότητα την χαλυβουργία.
Σημειώνεται ότι η απόφαση θεωρείται ότι ρυθμίζει προσωρινά και έκτακτα τα τιμολόγια, μόνον για τη διετία 2014 - 2015. 
Η λύση αυτή εγκρίθηκε από τους παριστάμενους μετόχους και μόνο οι εκπρόσωποι του Ταμείου των Εργαζομένων της Επιχείρησης, οι οποίοι κατέχουν 7 εκατ. μετοχές της ΔΕΗ, ψήφισαν κατά.
Επίσης, υπέρ ψήφισε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.
Τέλος η γενική συνέλευση ενέκρινε τα πεπραγμένα της διοίκησης της εταιρείας (μέχρι τώρα) για την υπόθεση της Αλουμίνιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα