Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Σε «neutral» υποβαθμίζει η Citi

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της ΔΕΗ σε "neutral" από "buy" και ταυτοχρόνως σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 11,00 ευρώ ανά μετοχή από 9,50 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 22/11 η Citi.

Όπως επισημαίνει, η ελληνική αγορά ενέργειας δείχνει τα ίδια χαρακτηριστικά όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, με την αυξημένη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να πιέζει τις τιμές ενέργειας. Στη ΔΕΗ, καθώς η κερδοφορία της παραγωγής ενέργειας επηρεάζεται αρνητικά, τα περιθώρια προμηθειών θα μπορέσουν να ανακάμψουν μετά από χρόνια απωλειών. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί και από το επίπεδο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πελατών προς τη ΔΕΗ.


Σύμφωνα με την Citi, ο βασικός παράγοντας πιθανής ανόδου της μετοχής της ΔΕΗ σχετίζεται με τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, κάτι για το οποίο ο οίκος εξακολουθεί να βλέπει ρίσκο καθυστέρησης.

Όπως επισημαίνει, θα μπορούσε να αναθεωρήσει προς το θετικό τη στάση της εάν υπάρξουν ενδείξεις βελτίωσης σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ή ανάκαμψης της ζήτησης.
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα