ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Εντονες αντιδράσεις για τη συνεργασία ΔΕΗ με DAMCO

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Για τρίτη φορά η διοίκηση της ΔΕΗ επιδιώκει να φέρει σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τη σύμβαση για τη σύσταση κοινοπραξίας της εταιρίας με την Damco Energy (όμιλος Κοπελούζου) που με τη μέθοδο του φραντσάιζινγκ θα αναπτύξει καταστήματα, τα οποία θα πωλούν στα νοικοκυριά φωτοβολταϊκά συστήματα, ενεργειακά πιστοποιητικά για ακίνητα αλλά και θα δέχονται και πληρωμές λογαριασμού ρεύματος της δημόσιας επιχείρησης.


Για σήμερα , Τρίτη έχει προγραμματιστεί σύγκλιση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και η διοίκηση θέλει να αποσπάσει την έγκριση της σύμβασης, που θα προβλέπει τη σύσταση εταιρίας με ποσοστό 51% της Damo Energy και 49% της ΔΕΗ. Οι αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων είναι έντονες και μάλιστα η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ) καταγγέλλει την ενέργεια αυτή, καθώς “δεν έχει προηγηθεί καν πλειοδοτικός διαγωνισμός”, ενώ όπως επισημαίνει “επιδιώκεται η εκχώρηση της εμπορίας σε ιδιώτη και μάλιστα ανταγωνιστή της ΔΕΗ”.

Άξιο αναφοράς είναι πως πέραν του ό,τι η πώληση φωτοβολταϊκών συστημάτων βαίνει πτωτική με δεδομένο το πρόσφατο “ψαλίδισμα” που έχει κάνει στις τιμές πώλησης το ΥΠΕΚΑ, η νέα εταιρία που θα ιδρυθεί θα έχει, ετήσιο μισθολογικό κόστος για την απασχόληση 16 ατόμων 485.632 ευρώ. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση που έχει κάνει η εταιρία μελετών KPMG, στην οποία έχει ανατεθεί η έρευνα για τη σκοπιμότητα σύστασης της κοινοπραξίας. Συνδικαλιστές διερωτώνται πως σε μία περίοδο κατά την οποία η ρευστότητα της ΔΕΗ δεν επιτρέπει τέτοια “ανοίγματα” κι επιπλέον, ενώ χρειάζεται προσωπικό για την κάλυψη αναγκών στα πρακτορεία της εταιρίας, πως είναι δυνατόν να συζητιέται η δαπάνη τέτοιων ποσών για σκοπούς που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο.
Συνδικαλιστές από τα χαμηλόβαθμα σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και μάλιστα προειδοποιούν με νέο μπλοκάρισμα της λήψης μιας τέτοιας απόφασης. Μάλιστα καλούν τη ΓΕΝΟΠ να μπει μπροστά κι επίσημα να επαναβεβαιώσει την επίσημη θέση της που έλαβε στο τελευταίο συνέδριο ώστε να μη δέχεται κοινοπραξίες της ΔΕΗ με μειοψηφικό ποσοστό.

Βέβαια, όπως έχει υπογραμμίσει και η ΕΔΟΠ ΔΕΗ η απόφαση για σύμβαση με την εταιρία Damco Energy, αγγίζει τα όρια της νομιμότητας καθώς δεν έχει γίνει διαγωνισμός κι ενώ ήδη πολλά στελέχη της επιχείρησης έχουν κληθεί από Εισαγγελείς, που ερευνούν άλλες ύποπτες υποθέσεις ανάθεσης έργων.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ/ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα