ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Θέλεις εισαγωγή στο νοσοκομείο; Θα σε εξετάζει ιδιώτης ελεγκτής/ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΟ ΕΣΥ


Την πρόσληψη ιδιωτών οι οποίοι θα ελέγχουν και θα εγκρίνουν την αναγκαιότητα της εισαγωγής και νοσηλείας των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία, αν χρήζουν επεμβάσεων και τη φαρμακευτική τους αγωγή, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο Mega ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες τον έλεγχο των θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν, θα κοστολογούν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

"Το Δημόσιο θα αναθέσει σε ιδιώτη τον έλεγχο της αναγκαιότητας των ιατρικών πράξεων αλλά και την ορθή αγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία" είπε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα μέτρα εξορθολογισμού της δαπάνης στο ΕΣΥ αλλά και στον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει εξοικονόμηση της τάξης του 25% - 30%.
Πρόκειται ουσιαστικά για το βρετανικό σύστημα ελέγχου «clinical audit», το οποίο εφαρμόζουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, όταν ασφαλισμένος τους νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Το σχέδιο, ουσιαστικά επιχειρεί να βάλει φρένο στα φακελάκια των γιατρών αλλά και στα γνωστά «βαλιτσάκια», δηλαδή την εισαγωγή στα νοσοκομεία σε ημέρες εφημερίας, κατόπιν συνεννόησης του ασθενούς με τον ιατρό του. Με τον έλεγχο την κίνησης των ασθενών από ιδιώτες, επιχειρείται επίσης ο έλεγχος των δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία και η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων, ειδικά του ΕΟΠΥΥ.
Πάντως, δε λείπουν οι φωνές όσων πιστεύουν ότι με το νέο σύστημα ελέγχου θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία, μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις επιτροπές που θα συσταθούν ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει έξαρση στο «φακελάκι» για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα