ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

39 χρόνια σήμερα από την εισβολή των Τούρκων Κύπρος: Η χειρότερη περίοδος μετά τον τουρκικό "Αττίλα"

- Αντιμέτωπη με το δική της τρόικα και το μνημόνιο που ισοπεδώνει τα πάντα- Η διχοτόμηση συνεχίζεται και τα στρατεύματα κατοχής παραμένουν στις θέσεις τους - Οι νέες γενιές αδυνατούν  να κατανοήσουν πως πρέπει να ζήσουν με τους Τούρκους- Δείτε σπάνια ντοκουμέντα από την τραγωδία του 1974

Και εκεί που νομίζαμε πως το ρολόι σταμάτησε στις 5:30 το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974, άρχισαν να περνούν οι ώρες, οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια, σαρώνοντας μνήμες, προσπερνώντας ζωές, και ανατρέποντας όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα.

Η Κύπρος 39 χρόνια μετά την εισβολή των Τούρκων δεν θυμίζει σε τίποτα, εκείνο το χρυσοπράσινο φύλλο που έγινε μελωδία από τον Μίκη Θεοδωράκη. Παραμένει ένα  νησί «ριγμένο στο πέλαγος» που παλεύει με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Ο ανυποχώρητος αγώνας στον οποίο όλοι ορκίστηκαν το 1974, έγινε οδυνηρός συμβιβασμός με την αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, (συμφωνίες 1977 και 1979), και η νέα τάση βάφτισε αυτό τον επιδιωκόμενο συμβιβασμό, άδικο άλλα τουλάχιστον έντιμο. Τριάντα εννιά χρόνια μετά την εισβολή η συζήτηση παραμένει εκεί που άρχισε. Στις προθέσεις. Σήμερα προέχει ο "πόλεμος" με τη τρόικα και τους οικονομικούς δείκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα