Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Καινοτόμα προϊόντα βασισμένα στη διατροφική αξία της μεσογειακής διατροφής από την εταιρεία «Καλαμάτα Παπαδημητρίου»


Καινοτόμα προϊόντα  βασισμένα στη διατροφική αξία της μεσογειακής διατροφής από την εταιρεία «Καλαμάτα Παπαδημητρίου» που δημιουργήθηκε το 1939 στην Καλαμάτα από τον Χρήστο Παπαδημητρίου με αντικείμενο το εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας, αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο.
Σταδιακά, ο Χ. Παπαδημητρίου  επικεντρώνεται στην σταφίδα και αποκτά εξειδίκευση στο προϊόν αυτό, επεκτεινόμενος και σε νέες αγορές όπως  η Αγγλία,  η Ολλανδία και η Γερμανία, προβάλλοντας τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό.
Ο γιος Κώστας Παπαδημητρίου εξελίσσει την επιχείρηση εδραιώνοντας τη θέση της στο εξωτερικό. Βασιζόμενος στην παραδοσιακή τοπική συνταγή για γλυκό ξίδι, το αποκαλούμενο «γλυκάδι», αντλεί αποκλειστικά από τη σταφίδα τα φυσικά σάκχαρα και το σκούρο χρώμα που απαιτούνται για την παραγωγή του 1ου Ελληνικού Βαλσαμικού Ξιδιού! Ένα απόλυτα φυσικό βαλσαμικό ξίδι, χωρίς καραμελόχρωμα και χωρίς συντηρητικά
Σήμερα, έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, Χρίστος & Δημήτρης. Νέα σειρά μεσογειακών προϊόντων, αρωματικές μουστάρδες, παλαιωμένο βαλσαμικό ξιδι, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας, κρέμα βαλσαμικού ξιδιού.
Απλά εξαιρετικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα