Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ




Πολλοί είναι οι λαοί που διεκδικούν την εφεύρεση του παγωτού, το σίγουρο όμως είναι ότι σους αρχαίους Έλληνες ήταν γνωστό, σε μια αρχαία εκδοχή:  έτρωγαν χιόνι ανακατεμένο με μέλι και φρούτα στην αγορά της Αθήνας,  ενώ ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης ενθάρρυνε τους αρχαίους Έλληνες ασθενείς να τρώνε πάγο. Τον 4ο αιώνα π.Χ. ήταν γνωστό ότι ένα αγαπημένο γεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν χιόνι ανακατεμένο με μέλι και νέκταρ.




Σήμερα υπάρχει μια μικρή ελληνική  βιοτεχνία μικρής παραγωγής, μοντέρνα και τολμηρή σε ιδέες, η  Kayak που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1993 και από τότε έχει μια εξαιρετική πορεία στο χώρο του αγαπημένου γλυκού. Ανέλαβε το VIP catering των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, δημιούργησε το πρώτο ελληνικό βιολογικό παγωτό ενώ  έχει βραβευτεί πολλάκις  στο εξωτερικό για τις πρωτοποριακές γεύσεις  όπως τα Mastic Pink Pepper  (χιώτικης μαστίχα με ροζ πιπέρι),  Lemongrass  (η απόλυτη λεμονάτη δροσιά) και το Pure Belgian Chocolate (εκδοχή της βέλγικης σοκολάτας γάλακτος). 
Τελευταίο απόκτημα το Kayo, ένα «μαγικά παγωμένο γιαούρτι». Ένα παγωμένο γιαούρτι διαφορετικό από ό,τι αντίστοιχο έχετε δοκιμάσει. Το Kayo αποτελείται από στραγγιστό ελληνικό ,υγιεινό, φρέσκο και χαμηλών λιπαρών μπορείτε να το απολαύσετε στις παρακάτω γεύσεις: PURE 2% Σοκολάτα Βανίλια Μάνγκο Ινδοκάρυδο Φράουλα Frozen Free 0% με στέβια.
Εκτός των kayak καταστημάτων, πολλά προϊόντα πωλούνται συσκευασμένα και σε  σούπερ μάρκετς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα