Σάββατο 6 Απριλίου 2013

HP Pavilion All-in-One: Όλα σε έναν... υπολογιστή

του Χρήστου Τζώρτζη 
 
Ένας μόνιμος προβληματισμός στην παρουσίαση ενός All-in-One υπολογιστή είναι ο λόγος αγοράς μιας τέτοιας συσκευής. Το γεγονός ότι βγαίνουν νέα μοντέλα, ότι σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές διαθέτουν All-in-One υπολογιστές, είναι ενδεικτικό του ότι υπάρχει ενδιαφέρον και η κατηγορία είναι ενεργή. 

Ποιος είναι ο λόγος που κάποιος θα προχωρήσει στην αγορά ενός All-in-One; Είναι ο μοντέρνος και "ιλουστρασιόν" σχεδιασμός, είναι η λογική του "όλα σε ένα" σε περιορισμένες διαστάσεις, είναι η τοποθέτηση αυτού του υπολογιστή σε κοινή θέα (και ίσως και χρήση) όποτε θέλουμε κάτι πιο ξεχωριστό, είναι όλα τα παραπάνω; Αυτό βαίνει προς εξακρίβωση. 


Όποιοι και να είναι οι λόγοι που θα αγοράστε έναν All-in-One υπολογιστή, καλό είναι να γνωρίζετε τον τρόπο που θα επιλέξετε και φυσικά να γνωρίζετε μοντέλα που -θα τολμούσαμε να πούμε εξ αρχής- "κοσμούν" την κατηγορία των All-in-One. 

Το HP Pavilion 23-b120ev All-in-One γίνεται από την πρώτη ματιά θελκτικό αντικείμενο. Το ασημί φινίρισμα γύρω από το σασί του υπολογιστή, το γυαλιστερό πλαίσιο της οθόνης και ο καλαίσθητος και διακριτικός σχεδιασμός της βάσης, δημιουργούν την αίσθηση του ξεχωριστού και κάνουν το All-in-One της HP να δίνει την αίσθηση ότι ταιριάζει σε κάθε χώρο. 

Η οθόνη του HP Pavilion 23-b120ev All-in-One είναι διάστασης 23" Full HD WLED, καταφέρνοντας να ανεβάσει αναλύσεις έως 1920x1080 pixels. Η ποιότητα της οθόνης είναι εξαιρετική και δίνει επιπλέον "πόντους" στον υπολογιστή, αφού αποδίδει ζωντανά χρώματα και δεν προβληματίζει ακόμη και αν κοιτάτε υπό γωνία. Το τελευταίο είναι αρκετά σημαντική παράμετρος, αν ο All-in-One υπολογιστής προορίζεται για πολλαπλή ταυτόχρονη χρήση, αφού δεν είναι δυνατό όλοι όσοι βλέπουν τον υπολογιστή τη δεδομένη στιγμή, να βρίσκονται σε ευθεία με την οθόνη. 

Στο πίσω μέρος της οθόνης βρίσκεται και η καρδιά του όλου συστήματος, "όλα σε ένα"… νοικοκυρεμένα. Περιμετρικά, στις πλευρές του υπολογιστή, θα βρείτε 4 θύρες USB 2.0 αλλά και 2 θύρες USB 3.0, επίσης ένα λεπτό DVD drive τοποθετημένο κάθετα, τη θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης 6 σε 1 και φυσικά τις θύρες εισόδου και εξόδου ήχου. 

Στο εσωτερικό του, το All-in-One της HP διαθέτει τον επεξεργαστή Intel Core i3 3220, 4 GB DDR3, σκληρό δίσκο 500 GB, αλλά και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 610M με 1 GB μνήμης. Χαρακτηριστικά που προεξοφλούν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ισχυρό σύστημα. Αυτό φαίνεται άλλωστε τόσο από την διαχείριση του λειτουργικού συστήματος Windows 8 64 bit, όσο και το "τρέξιμο" απαιτητικών εφαρμογών ή την αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Στην κορυφή της οθόνης υπάρχει web camera, ενώ η συσκευασία περιλαμβάνει ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο, τα οποία αμφότερα είναι ποιοτικά και καλαίσθητα. 

Η σύνδεση του υπολογιστή της HP με το Internet, μπορεί να γίνει ενσύρματα και ασύρματα, ωστόσο για μια All-in-One συσκευή θα ζητούσαμε το κάτι παραπάνω και δη την υποστήριξη Bluetooth, αφού με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να αποκτήσει μια σχετική ευελιξία στη σύνδεση συσκευών και την ανταλλαγή περιεχομένου. 

Τα 700+ ευρώ που χρειάζονται για την απόκτηση του All-in-One της HP φαντάζουν εξαρχής ένα σεβαστό (αν όχι μεγάλο) ποσό. Το θετικό είναι ότι τόσο η ποιότητα των υλικών, το design αλλά και οι επιδόσεις του HP Pavilion 23-b120ev All-in-One δεν σου δημιουργούν την αίσθηση ότι δεν αξίζει τα λεφτά του. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου All-in-One σε ένα σαλόνι, θα το κάνει σίγουρα κέντρο ψυχαγωγίας και ίσως μάλιστα καταφέρει να υπερισχύσει της τηλεόρασης, ενώ η τοποθέτηση του σε ένα γραφείο, σίγουρα θα αποδώσει μια αίσθηση πολυτέλειας και… κύρους. Αυτό ίσως να είναι και ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του HP Pavilion 23-b120ev All-in-One, ότι δηλαδή η όψη και η χρήση της συσκευής δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα