Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκαν τα Δ.Σ. Εθνικής και Eurobank – Aύριο θα αποφασιστεί η υλοποίηση ή μη για την συμμετοχή στο 10% της ΑΜΚ από την Εθνική – Η Eurobank σχεδιάζει να προχωρήσει σε ΑΜΚ 383 εκατ. ευρώ

Για αύριο Τετάρτη, μετατέθηκαν οι αποφάσεις για την ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας, καθώς η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ ολοκληρώθηκε για σήμερα και θα συνεχίσει τις εργασίες του αύριο.
Παράλληλα, το Δ.Σ. της Eurobank συνεδριάζει από τις 17:00 με θέμα την αύξηση του μετοχικού τους  κεφαλαίου, καθώς η ακύρωση της διαδικασίας συγχώνευσης έχει αλλάξει τα δεδομένα.
Το ΔΣ της Εθνικής πραγματοποιήθηκε εν μέσω φημών ότι θα παραιτηθεί η διοίκηση Τουρκολιά αλλά διαψεύδoνται.
Παρά τα λάθη και αστοχίες θα ήταν λάθος η παραίτηση της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας σε αυτή την συγκυρία.

Το ΔΣ της Εθνικής θα εγκρίνει αμκ έως 7,5 δις ευρώ αλλά με δεδομένη την αρνητική καθαρή θέση -2,8 δις ευρώ η τράπεζα θα κρατικοποιηθεί.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής αναφέρει ότι δεν έχει επιτραπεί στην Εθνική να προσπαθήσει να συγκεντρώσει το 10% της αμκ αλλά αυτό δεν προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το ΔΣ της Eurobank θα εγκρίνει αμκ 3,83 δις ευρώ και 2 δισ cocos και η προσπάθεια που θα καταβληθεί είναι να συγκεντρωθούν 383 εκατ αλλά ο στόχος είναι πολύ δύσκολος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι με απόφαση των αρμοδίων θεσμικών αρχών και με σύμφωνη γνώμη των δύο τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank θα ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως και ανεξάρτητα η μία από την άλλη, γεγονός που συνεπάγεται την αναστολή των διαδικασιών συγχώνευσής τους. Οι τελικές αποφάσεις για την πορεία της συγχώνευσης των δύο Τραπεζών θα ληφθούν από τον κοινό μέτοχο, που θα είναι το ΤΧΣ.
Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Απριλίου.
Όπως είναι γνωστό, το ΤΧΣ έχει δεσμευθεί για την πλήρη κάλυψη των ΑΜΚ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και έχει ήδη προκαταβάλει τα αναγκαία κεφάλαια, διασφαλίζοντας απολύτως τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και εξασφαλίζοντας πλήρως όλες τις καταθέσεις, στο σύνολό τους.

ΠΗΓΗ :bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα