Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το "τρελό" discount κρύβει κινδύνους και συνιστά προσοχή στους επενδυτές.


Ράλι στο Χ.Α. - "Εκτόξευση" για Eurobank

Δυναμική ανοδική αντίδραση πραγματοποιεί το ελληνικό χρηματιστήριο με βασική πρωταγωνίστρια τη Eurobank. H μετοχή της Eurobank εκτοξεύεται κατα 30% εν μέσω προσδοκιών πως η τράπεζα πιθανόν να καταφέρει να ανακεφαλαιοποιηθεί με ίδια μέσα. Να σημειωθεί πως η Eurobank χρειάζεται περί τα 400 εκατ. ευρώ για να καλύψει το 10% της ελάχιστης συμμετοχής που απαιτείται για να διατηρήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα. Πηγές προσκείμενες στην τράπεζα αναφέρουν πως σχεδιάζεται να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι και τα στελέχη, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και κάποιοι επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τις ίδες πηγές οι υπάλληλοι της τράπεζας θα συμμετάσχουν στην επικείμενη ΑΜΚ με δύο μισθούς έκαστος, που αντιστοιχούν σε κεφάλαια περίπου 120 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα χρειάζεται συνολικά 5,8 δισ. ευρώ και θα προχωρήσει στην έκδοση CoCos (ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές) έως 2 δισ. ευρώ. Οπότε η ΑΜΚ θα είναι 3,83 δισ. ευρώ και το 10% αυτής 383 εκατ. ευρώ.
 
Σημαντικά είναι τρα κέρδη και για την Alpha, ενώ στον αντίποδα υποαποδίδει η Εθνική. Γενικότερα εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον για όλο το φάσμα του 25άρη και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τοποθετήσεις από ξένα χαρτοφυλάκια αλλά και εγχώριους θεσμικούς.
Πάντως τους αναλυτές τους προβληματίζει το πολύ μεγάλο discount που παρατηρείται μεταξύ της τιμής των παραγώγων και της τρέχουσας της μετοχής στην spot αγορά.Ειδικότερα τα παράγωγα της Eurobank διαπραγματεύονται μεταξύ των 16,90 σεντς, ενώ η μετοχή βρίσκεται 0,2340 σεντς. Σε ότι αφορά στην Εθνική τα παράγωγα είναι στα 34,50 σεντς με την τιμή της μετοχής στα 45 σεντς. Το αξιοσημείωτο αυτό discount έχει διττή μετάφραση: Είτε πως οι παραγωγάδες παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τις δύο τράπεζες είτε κάποιοι μέσω του arbitrage προσπαθούν να βγάλουν λεφτά. Πάντως έλληνας αναλυτής με τον οποίο επικοινώνησε το moneyprpo.gr δήλωσε πως το "τρελό" discount κρύβει κινδύνους και συνιστά προσοχή στους επενδυτές. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα είθισται η  μετοχή να ακολουθεί το παράγωγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα