Σάββατο 27 Απριλίου 2013

΄ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΄ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ CBS (VIDEO)


΄Αγιο Όρος,ο φάρος της Ορθοδοξίας μας,το ΄΄Περιβόλι της Παναγιάς΄΄,το πνευματικό ..καταφύγιο εκατομμυρίων συνανθρώπων μας,προσκυνητών και μοναχών, στη χιλιόχρονη ιστορία του.
Το ΄΄΄θεραπευτήριο΄΄ ψυχών,όπως είχε πει κάποτε ένας φωτισμένος ασκητής. Το ΄Αγιο Ορος που έφτασε να προβάλλεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και να απαξιώνεται απο τα Ορισμένα Ελληνικά.Παρακολουθήστε  σε Ελληνική μετάφραση,το εξαιρετικό αφιέρωμα του Aμερικανικού τηλεοπτικού δικτύο CBS μέσα απο την εκπομπή 60 Minutes(λεπτά) που πρόβαλλε πρόσφατα.

Δύο χρόνια χρειάστηκαν ώστε ένα τηλεοπτικό συνεργείο να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα από τα πιο ιερά μέρα της Ελληνικής Ορθοδοξίας, τα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
Ο Bob Simon, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ για το "CBS" περιγράφει πως στα μοναστήρια, οι μοναχοί περνούν τον περισσότερο καιρό τους με προσευχές ενώ είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ακόμα ο Simon χαρακτήρισε το Άγιο Όρος ως το πιο «αναλλοίωτο» μέρος που κατοικείται από ανθρώπους.
Τόσο ο Bob Simon,παρουσιαστής της εκπομπής,όσο και ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Καρζής,παραγωγός της,έφτιαξαν ένα εκπληκτικό οδοιπορικό στον Άθωνα.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΡΟΣ 1 και ΜΕΡΟΣ 2


Μετάφραση: Κατερίνα Κότιου. Προσαρμογή και επεξεργασία: Ενορία Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών, Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ :agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα