Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

"BORGEN " ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ(Γ') ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΤ ΚΑΙ ΕΡΤ HD

Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation). 

Eπεισόδιο 5 /season 3/22:05

Περιγραφή επεισοδίου


Στις τάξεις του κόμματος της Μπιργκίτε υπάρχει αναταραχή, όταν μπαίνει στην ημερήσια διάταξη το θέμα για το εμπόριο του σεξ. Στην Κοπεγχάγη, η Αστυνομία βρήκε τρεις γυναίκες κλειδωμένες, που τις ανάγκαζαν να κάνουν σεξ παρά τη θέλησή τους. Με αφορμή αυτό, όλα τα κόμματα συζητούν την αναγκαιότητα ενός νόμου που θα απαγορεύει το σεξ επί πληρωμή στη Δανία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των σχετικών συζητήσεων, η Μπιργκίτε ζητάει χρόνο, καθώς προβληματίζεται ανάμεσα στο τι πραγματικά θέλουν οι ιερόδουλες και στο τι έχουν ανάγκη. Γεγονός που απογοητεύει την Κατρίνε, η οποία υποστηρίζει την άμεση απαγόρευση. 

Ο Τόρμπεν, επίσης, αντιμετωπίζει ηθικά προβλήματα, που όμως δεν έχουν να κάνουν με την πορνεία, αλλά με την ερωτική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε αυτόν και σε μια συντάκτρια. Προς έκπληξή του, το αφεντικό του, ο Αλεξ, που έχει αντιληφθεί αυτή τη σχέση δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει την πληροφορία αυτή, αλλά προσανατολίζεται να περικόψει το πρόγραμμα που επιμελείται η συγκεκριμένη συντάκτρια. 
Η Κατρίνε και η μητέρα της συμφιλιώνονται ύστερα από τον καυγά τους σχετικά με την ανατροφή του γιού της. Αλλά και η κατάσταση ανάμεσα στην Κατρίνε και τον Κάσπερ έχει βελτιωθε,ί καθώς ο Κάσπερ της ομολογεί ότι η γέννηση του γιού τους είναι το καλύτερο πράγμα που του έχει συμβεί και ότι δεν θα ήθελε καμία άλλη γυναίκα να ήταν η μάνα του γιού τους. 
Εν τω μεταξύ, το κόμμα της Μπιργκίτε αποφασίζει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το εμπόριο του σεξ και αυτή τη φορά η Κατρίνε συμφωνεί. 
Η Μπιργκίτε γνωρίζει τον Τζέρεμι στα παιδιά της, ο οποίος πριν αναχωρήσει για την Αγγλία ανακαλύπτει ότι η Μπιργκίτε, μερικές φορές, χάνει την αίσθηση της αφής σε μερικά δάχτυλα και της ζητάει να επισκεφτεί έναν γιατρό. 
Το κόμμα των Νέων Δημοκρατικών, αν και έχει καταψηφίσει την απαγόρευση για το εμπόριο του σεξ προτείνει στον Πρωθυπουργό, αλλά και στον Πρόεδρο των Μετριοπαθών την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να δίνει δικαιώματα στις ιερόδουλες σε ισότιμη βάση με τους άλλους επαγγελματίες. Επίσης να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα στην αστυνομία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση ανακοινώνει ότι δεν προτίθεται να δώσει περισσότερα δικαιώματα στις ιερόδουλες, όμως συμφωνεί με τη δημιουργία της ειδικής ομάδας. 


Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια εξαιρετική σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη. 
Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Downing St., ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους». Μια σειρά για τα πολιτικά πάθη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς, προκαλώντας … φανατισμό στην τηλεθέαση! 
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Brigitte Nyborg, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν. 
Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Kasper και η δημοσιογράφος Katrine, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της Brigitte. 

Σκηνοθέτης: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen
Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm 
Παραγωγή: Camilla Hammerlich 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα