Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

"BORGEN " ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ(Γ') ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΤ ΚΑΙ ΕΡΤ HD

Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation).  
Eπεισόδιο 3/season 3/22:05


 Χάος και σύγχυση επικρατεί στους χώρους του νεοσύστατου κόμματος όταν η Μπιργκίτε φτάνει για να αρχίσει δουλειά. Υπάρχουν πολλοί που έχουν συνδεθεί με το κόμμα με διάφορους τρόπους. Η ηγεσία συμφωνεί ότι θα πρέπει να βρεθεί πρόσωπο που θα αναλάβει εκπρόσωπος του κόμματος για τις εθνικές μειονότητες. Η Κατρίνε ενημερώνει την ηγεσία του κόμματος ότι το κανάλι TV1 τους έχει προσκαλέσει να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ενσωμάτωση των εθνικών μειονοτήτων. Εν των μεταξύ στο κανάλι, ο Τόρμπεν, το νέο αφεντικό, αποδέχεται την ιδέα του Άλεξ σχετικά με τη σύνταξη των ειδήσεων αλλά συναντά αντιδράσεις από το προσωπικό. Χάος επικρατεί όμως και στο σπίτι της Μπιργκίτε, καθώς αναγκάζεται να μετακομίσει με τα παιδιά της σε ένα νέο, φτηνότερο διαμέρισμα. Στις εγκαταστάσεις του νεοσύστατου κόμματος, το χάος συνεχίζεται καθώς αρχίζουν να αισθάνονται την πίεση από την έλλειψη κονδυλίων. Στην προσπάθεια εξεύρεσης οικονομικών πόρων, η Μπιργκίτε αρνείται δωρεά από τραπεζίτη όταν κατά τη συζήτηση αντιλαμβάνεται ότι περιμένει ανταλλάγματα από την οικονομική πολιτική του κόμματος. H επιλογή της Νάντια στη θέση του εκπροσώπου του κόμματος για τη μεταναστευτική πολιτική αποδεικνύεται ατυχής και ως εκ τούτου προχωρούν στην τοποθέτηση νέου εκπροσώπου. Στους χώρους του κόμματος,η Μπιργκίτε ύστερα από συνομιλίες με πολλούς συγκεντρωμένους δηλώνει ότι πλέον δεν είναι ώρα για ένα μαζικό κίνημα, αλλά για πραγματικό πολιτικό έργο.




Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια εξαιρετική σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη. 
Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Downing St., ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους». Μια σειρά για τα πολιτικά πάθη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς, προκαλώντας … φανατισμό στην τηλεθέαση! 
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Brigitte Nyborg, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν. 
Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Kasper και η δημοσιογράφος Katrine, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της Brigitte. 

Σκηνοθέτης: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen
Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm 
Παραγωγή: Camilla Hammerlich 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα