Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το "έσκασε" από τους "Νέους Φακέλους" ο ΥΠΟΙΚ της Αργεντινής

Αδελφή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη η δημοσιογράφος που έκανε τον Αργεντίνο υπουργό να φύγει άρον άρον [εικόνες]
Τον γύρο του κόσμου κάνει το απόσπασμα της εκπομπής Νέοι Φάκελοι, όπου ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής σηκώθηκε και έφυγε αδυνατώντας να απαντήσει στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Ελένης Βαρβιτσιώτη για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με το iefimerida.gr. Μάλιστα το υπουργείο αναγκάστηκε να κάνει και δήλωση, μιλώντας όμως για έλλειψη επαγγελματισμού της ελληνικής τηλεόρασης, όπως γράφουν οι Financial Times.


To δημοσίευμα των FT αναφέρεται στην αδυναμία του Ερνάν Λορένσινο να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου των Νέων Φακέλων για τον πληθωρισμό, το πραγματικό του μέγεθος και τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ ότι δεν θα επιβάλλει τιμωρία σε περίπτωση αλλοίωσης των στοιχείων. Περιλαμβάνει επίσης την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών της Αργεντινής μετά την κυκλοφορία του επίμαχου σημείου της συνέντευξης στο you tube, λέγοντας πως η συμφωνία που είχαν ήταν ότι θα τεθούν μόνο τρεις ερωτήσεις, αλλά παρόλα αυτά η συζήτηση διήρκησε μία ώρα και δεν υπήρξε κανένας σεβασμός για τα σχόλια που αναφέρθηκαν off the record. Σημειώνουν επίσης ότι η φράση «Θέλω να φύγω τώρα» παρουσιάστηκε εκτός του συνολικού νοήματος της συζήτησης.

Πάντως το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Αργεντινή και έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, ενώ στο twitter δημιουργήθηκε ειδικό hashtag, το #mequieroir. Και οι Financial Times μετά την παρουσίαση του ρεπορτάζ και την αναφορά στο σοβαρότατο πρόβλημα πληθωρισμού της Αργεντινής καταλήγουν: Είναι ώρα για διαφάνεια, όχι για συσκότιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα