Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΜΕΣΑ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ, ΤΧΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ

Δεκάδες τα email στο Fimotro από το πρωί σχετικά με το 85% των μετοχών της Eurobaνk ου ανταλλάγησαν με μετοχές της Εθνικής. Μας ρωτούν ποιος θα πληρώσει και γι αυτό το ναυάγιο. Το αδίκημα πάντως είναι αυτόφωρο και θα έπρεπε ήδη να είχαν ασκηθεί διώξεις με συλλήψεις.
Το θέμα πάντως σήμερα απασχολεί τη Δικαιοσύνη. Και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Fimotro, θα ξεκινήσει προκαταρκτική και για τις αστικές ευθύνες που αφορούν το ναυάγιο του deal. 
Ούτως ή άλλως υπάρχουν προς έρευνα τρια ποινικά και διοικητικά αδικήματα :

1. Όταν έμαθαν οι υπεύθυνοι της Εθνικής για τι3ς αντιρρήσεις της Τρόικας και είχαν υποχρεώση άμεσης ενημέρωσης όπως προβλέπει το άρθρο 10 του Ν. 3340/05, ενημέρωσαν ως όφειλαν αυθύς αμέσως., Ή αυτό έγινε με καιθυστέρηση οπότε υπάρχει παράβαση καθήκοντος και διοικητική παράβαση με πρόστιμο που ανέρχεται έως και 500.000 ευρώ!
2. Έγιναν συναλλαγές σε αυτό το διάστημα που να επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι γνώριζαν για το ναυάγιο; Εάν ναι τότε υπάρχει και το αδίκημα της κατάχρησης αγοράς με το Ν. 3340/05 περί προνομιακής πληροφόρησης.
3. Καθόλη την εβδομάδα των αντιρρήσεων τα στελέχη της Εθνικής που καθησ΄θύχαζαν με δηλώσεις και διαφημίσεις γνώριζχαν ότι είναι ακριβείς ή αναληθείς; Εάν ναι τότε υπάρχει και το αδίκημα της χειραγώγησης σύμφωνα με το νόμο 3340/.05.
4. Η παράληψη της υποχρέωσης ενημέρωσης οδήγησε να διαμορφωθούν οι χρηματιστηριακές τιμές σε μη ικανοποιητικά επίπεδα; Εάν ναι τότε έχουμε χειραγώγηση και παράβαση σύμφωνα με το ν. 3340/05.
Πρέπει άμεσα να γίνει έρευνα απο τις εισαγγελικές αρχές με μάρτυρες την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδας εκτος και εάν έχουν και αυτοι ευθύνες. Όπως επίσης και στα μέλη του Δ.Σ. του διορισμένου με εξωφρενικούς μισθούς ΤΧΣ.
Μόνο οι εισαγγελείς μπορούν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. Θα επανέλθουμε...
ΠΗΓΗ :Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα