Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πορτογαλία: Σχεδιάζει να πληρώσει με έντοκα τους μισθούς ενός μήνα


Η πορτογαλική κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων ενός μήνα με έντοκα γραμμάτια αντί για μετρητά μετά την απόρριψη του σχεδίου περικοπής των μισθών από το Συνταγματικό Δικαστήριο, μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, προσκείμενη στην υπόθεση.

"Είναι μία από τις ιδέες που εξετάζονται", ανέφερε η πηγή.


Αναστάτωση στους κόλπους της πορτογαλικής κυβέρνησης προκάλεσε η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου την Παρασκευή να κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή μισθών και συντάξεων του δημοσίου, καθώς βάζει στο στόχαστρο μόνο το δημόσιο τομέα.

Τα μέτρα που απορρίφθηκαν από το δικαστήριο θα στερήσουν από τη χώρα τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ σε καθαρά έσοδα και εξοικονόμηση, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις των οικονομολόγων.  Η εφημερίδα Diario Economico δήλωσε πως η κυβέρνηση προσδιορίζει την επίδραση από την απόφαση του δικαστηρίου στα 1,3 δισ. ευρώ, χωρίς να επικαλείται τις πηγές της. 

Με το να καταβάλλει τους μισθούς ενός μήνα με έντοκα γραμμάτια στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα μπορούσε να εξοικονομήσει 1,1 δισ. ευρώ, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το έλλειμμα προϋπολογισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα